onsdag 3 december 2014

Från boklanseringen

Äntligen är den här, boken om Göteborgs Folkdansvänner och föreningens 75-åriga historia. "Detta är en dansförening" berättar om GFVs optimistiska start 1938, om de tuffa krigsåren och utvecklingen som följde. Detta är inte bara en bok om dans, utan den ger också en rikt illustrerad dräkthistorisk översikt och en spännande historik om folkdansrörelsens framväxt i Sverige. 
208 sidor, inbunden och illustrerad med över 300 bilder. 



En av det tre författarna, Kenneth M Linton, presenterar boken och titeln för festdeltagarna. 



GFV-arna lyssnar spänt på författarteamet KAL. Närmast kameran sitter Inger Gillesén och GFVs ordförande, Christer Limberg. Omkring 65 GFV-are och gäster hade mött upp på Annedalsgården. 



Författarna Arne Roslund, Kenneth M Linton och Lennart Sandin tackades med stora blomsterbuketter av klubbmästare Gertie Amvall och vice klubbmästare Paula Tornberg



Boksigneringen i full gång. Alla ville ha en bok med dedikation, författarna skrev som om de aldrig gjort något annat. Närmast kameran kommer Kristina Tropp med ett signerat exemplar. 



Åke Melin och Ulla Centergran tackas för sin hjälp under bokens tillkomst av Kenneth M Linton, Arne Roslund och Lennart Sandin (närmast kameran).



Fyra av GFVs spelmän spelade till dans under boksläppet.
De står i främre ledet och är fr. v. Sten Löfving, Jonas Bagge, Lennart Mellgren och Ingegerd Persson. De var förstärkta av två av gästerna; i bakre ledet spelar Åke Melin och hans fru Nina Finnborg-Melin. 

Text: Kenneth M Linton. Foto: Anna-Greta & Kenneth Linton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar